Крути

Крутянський бій став національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. 300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій із майже п’ятитисячною більшовицькою армією. Вони показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це символ нескореного духу нашої нації. Це пересторога тим, хто і нині сподівається поставити націю на коліна.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут» № 15 /07, який відзначається 29-го січня, за даними проекту DilovaMova.com, був підписаний 15-го січня 2007-го року.

Історичні дати — не тільки пам’ять про минуле. Це також ключ до того, щоб в майбутньому уникнути помилок минулого. Українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу. Адже коли до такої свідомої самопожертви здатна молодь — нація незнищенна.

Бібліотекарі читальної зали оформили тематичну інформаційну виставку «У Крутах, на варті державної волі, ви полягли, як справжні герої!»,  мета якої розкрити причини трагедії під Крутами, виховувати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.

Віртуальний огляд книг за посиланням: http://bibl-ostr.ucoz.ua/news/kruti/2022-01-26-1127

Залишити коментар

Залишити коментар